سرانجام پس از گذشت سالها نینجا تئوری (Ninja Theory) و ایکس باکس دنباله Hellblade: Senua’s Sacrifice را که در سال 2017 عرضه شد را با نام Senua’s Saga: Hellblade II معرفی کردند که پتانسیل تبدیل شدن به یکی از بهترین گیمهای استودیو ایکس باکس را دارد. در ادامه به بررسی بازی Hellblade 2 میپردازیم.
داستان بازی Hellblade II
حماسهی سنوآ درست اندکی پس از وقایع نسخه قبلی بازی هلبلید: پیشکش سنوئا (Hellblade: Senua’s Sacrifice) آغاز میشود. در این بازی قهرمان داستان سنوئا به دنبال رویارویی با مردم شمالی است که سرزمین او را مورد هجوم قرار داده و مردماش را به بردگی درآوردهاند. او این سفر را نه صرفا برای آزادی مردم . سرزمین خود، بلکه راهی برای توبه کردن از گناهانی میداند که همچنان خود مقصر آنها میداند و بیشتر روشی برای شستن خونهایی که بر دستانش هست میپندارد.
با این حال، سنوآ به زودی درمییابد که انتقامجویی به سادگی نیست و تصمیمی که به محکوم و سرکوب یک گروه میانجامد، میتواند به معنای امنیت و بقا برای گروهی دیگر باشد.
سنوئا (Senua) یک جنگجوی سلت است که در سفری از میان سرزمین یخی وایکینگها است و همزمان با روان پریشی دست و پنجه نرم میکند.
Hellblade 2 بازی چندان بلندی نیست و در واقع با 8 ساعت گیم پلی کوتاه محسوب میشود؛ با این حال این بازی به خوبی ساخته شده و داستانش را کامل بیان میکند.
با وجود این هلبلید 2 یک چیزی کم داشت و آن پایان داستان است. تیم سازنده میتواند از این پایان برای ساخت نسخهی سوم بازی و یا اتمام قطعی داستان با همین روایت بهره ببرد.
گرافیکهای بازی Hellblade 2
Hellblade 2 بدون اغراق میتواند گرافیکیترین گیمی باشد که بازی کردهاید؛ گرافیکهای این بازی به قدری جذاب و واقعی هستند که میتواند آن را با فیلم سینمایی مقایسه کرد.
حین بازی هیچ المنت HUD اعم از نشانگر سلامتی، سلاح و نقشهای برای پرت کردن حواس و یا اشغال کردن صفحه وجود ندارد و دقیقا حس تماشای فیلم سینمایی بدون هیچ عناصر مزاحمی را به شما خواهد داد.
حذف این عناصر در جهت غرق بیشتر بازیکن در گرافیک و داستان بازی صورت گرفته و واقعا هم موثر است؛ احساس نیازی به هیچ یک از نشانگرها حس نمیشود و خود بازی به صورت کامل بدون نیاز به نقشه توانایی هدایت بازیکن از نقطه A به نقطه B را دارد و واضح است چه موقع آسیب دیدهاید و در لبه مرگ هستید.
تمرکز اصلی Hellblade 2 روایت ادامه داستان بازی قبلی به صورت سینماتیک است که بسیار هم موفق عمل کرده است.
قبل از انتشار هم میدانستیم که هلبلید 2 به جای 60 فریم که حداقل نرخ مورد تایید بیشتر بازیکنان است با نرخ 30 فریم بر ثانیه اجرا خواهد شد؛ این قضیه شاید قبل از انتشار عجیب به نظر میرسید ولی حال با انتشار و تجربه آن میبینیم که این تصمیم نینجا تئوری بی دلیل نبوده است و نقصی به بازی هم وارد نکرده است.
موفقیت Hellblade II در ارائه بصری آن و گرافیک و طراحی خارق العاده آن است. این بازی بینظیر است و به جرات میتوان گفت یکی از بهترین گرافیکها را دارد.
همه چیز جذاب و تماشایی است و سطح جزئیات کاراکترها و شخصیتها، محیط اطراف و نورپردازی آنها، مکانیک حرکت شخصیتها و موجودات و حتی موی آنها در یک کلمه حیرت آور است.
صدا و آهنگ هلبلید 2
صوت و صدای بازی نیز فوق العاده و یک سر و گردن از رقبا بالاتر است. موسیقی متن و افکتهای صوتی در بالاترین سطح قرار دارند، طراحی و اجرای صدای محیطی بیعیب و نقص است، و استفاده از فناوری صوتی سهبعدی binaural تجربهای عمیق و همهجانبه را برای ایفای نقش سنوئا فراهم کرده است.
نینجا تئوری حتی برای درک و پیادهسازی دقیق روانپریشی در بازی و تاثیرات آن در سنوئا با پرفوسور Paul Fletcher از دانشگاه کمبریج و همچنین افرادی که از این اختلال رنج میبرند همکاری کرده است.
گیمپلی Hellblade 2
گیم پلی هلبلید 2 اساسا از 3 عنصر شبیهساز راه رفتن، معماها و مبارزه تشکیل شده است.
شبیهساز راه رفتن چیز خاصی برای بررسی ندارد و فقط باید گفت که کل مدت گیم پلی احتمالا دکمه LB را برای راه رفتن سریعتر سنوئا فشار خواهید داد زیرا سرعت راه رفتن اصلی آن کم است و خستهتان میکند؛ ولی حرکت کاراکترها بسیار روان است و حتی نسبت به دیگر گیمهای برتر نظیر اساسین کرید والهالا (Assassin’s Creed Valhalla) حس بهتری میدهد.
حل معماها فرایندی ساده است و عمدتا شامل یافتن راههایی برای تحریف واقعیت به منظور دستیابی به مناطق و نقاط دید جدید میباشد. در این مسیر، شما با Rune های پنهانشدهای روبرو خواهید شد که ادامه بازی کمکتان خواهد کرد.
حل معماها اندکی جذابتر از مبارزات است، اما هیچ یک از معماهای پراکندهشده در طول بازی، به طور خاص جذاب یا دشوار نیستند، به این معنا که هرگز احساس چالش یا رضایت خاصی از حل آنها نخواهید داشت.
مبارزه ار آن سو، خوب است ولی عالی نیست؛ دفع کردن حمله حریف واقعا سخت است و حتی جاخالی دادن به حمله نیز زیاد جالب نیست.
بازی مکانیکهای جدیدی برای ارائه ندارد و تمامی مبارزات شبیه به هم هستند؛ با دشمن روبرو میشوید، حملات آنها را دفع میکنید، دشمنان را میکشید و سپس با دشمن بعدی روبروی میشوید.
میتوان گفت تقریبا همه حملات سنگین سنوئا بیتاثیر است و دشمن تمام آنها را دفع یا رد میکند. مبارزه بسیار ساده و حالت تکراری دارد و پس پیروزی نیز حس چیرهشدن به بازیکن نمیدهد. احتمالا پازلها و سیستم مبارزه اینگونه طراحی شدهاند تا بازیکن به جای مبارزه و حل پازل بیشتر روی داستان بازی تمرکز کند.
راحتی پازلها را میتوان چشم پوشی کرد ولی ضعف سیستم مبارزه هلبلید 2 بزرگترین ایراد آن است.
برای جمع بندی نهایی بررسی Senua’s Saga: Hellblade II باید گفت که هلبلید 2 یک بازی سینمایی با داستان بسیار زیبا است که تمرکز خودش را هم در همین دو بخش گذاشته است. ضعف سیستم مبارزه و تکراری بودن آن اندکی نا خوشایند و خسته کننده است ولی با این حال هیچگاه از بازی کردن این بازی خسته نخواهید شد. نرخ 30 فریمی آن لطمهای به گیم پلی وارد نکرده است و بازی جذابیت خاص خود را حفظ کرده است.